WordPress Blog Açmak İçin 15 Çok Önemli İpucu

Bir Wordpres blog açmak fikri uzun süredir aklınızda ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Ya da nasıl blog açılır diye kendinize soruyorsunuz ama cevap bulamıyorsunuz. Eğer şu nereden başlayacağınızı ve nasıl devam edeceğinizi bilmiyorsanız, sizin için en önemli 15 ipucunu özetliyoruz.

İşte karşınızda WordPress blog açmak için gereken 15 çok önemli ipucu:

1. Süreklilik, süreklilik, süreklilik!

WordPress Blog kurduğunuzda ilk başlarda sürekli yeni içerikler girmek isteyeceksiniz fakat bir süre sonra bu isteğiniz azalacak ya da bu iş gözünüzde büyümeye başlayacak. Burada önemli olan ilk başlarda çok sık içerik girmek değil, sürekli ve düzenli olarak içerik girmektir. Eğer haftada bir içerik girebiliyorsanız bile, yeterli olacaktır. Her haftanın bir gününü belirleyip, o gün mutlaka bir içerik girecek şekilde kendinizi programlayabilirsiniz.

2. Anahtar kelime araştırması yapın.

Önemli olan çok yazmak değil, ilgi çeken konularda yazmaktır. Bunun için düzenli olarak anahtar kelime araştırması yapmak çok önemlidir. Google’ın bu aracı size insanların o konu ile ilgili ne aradığını öğrenebileceğiniz bir imkan yaratmaktadır. Bunu mutlaka değerlendirin. Ayrıca Yoast Suggest ve  Google Trends araçları da çok işinize yarayacaktır.

3. Ziyaretçilerin yazılarınızı paylaşabilmelerini sağlayın.

Ziyaretçileriniz sitenize girdiklerinde, eğer içeriklerinizi beğenirlerse, sosyal medyada paylaşmak isteyeceklerdir. Bu paylaşımlar da size ekstra ziyaretçi olarak geri dönecektir. Bu sebeple mutlaka wordpress blog sitenizde sosyal paylaşım eklentileri kullanın. WordPress’in kendisine ait olan Jetpack eklentisinin sosyal paylaşım modülü veya MashShare eklentisini inceleyebilir ve birini kullanabilirsiniz.

4. Blogunuzda kolay gezilebiliyor mu?

Sitenize gelen ziyaretçileri kaçırmamanın en önemli noktalarından biri de sitenize gelenlere güzel bir kullanıcı deneyimi yaşatabilmektir. Siteniz ne kadar sade olursa, menüde ve alt menüde ne kadar az öğe olursa, o kadar kolay gezilebilir bir siteye sahip olabilirsiniz. Bununla birlikte, mutlaka menüde anasayfaya dönüş linki bulundurun. Anasayfaya dönemeyen kullanıcı bir süre sonra sayfanızdan çıkacaktır.

5. Dikkat çekici görseller

WordPress blogunuzda ne kadar kaliteli yazılar yazarsanız yazın, sadece yazı hiçbir zaman yeterli olmayacaktır. Bunun için içeriklerinizde kaliteli ve yüksek çözünürlüklü görsellere yer verin. Mutlaka kendinize ait fotoğrafları kullanmanız gerekmiyor. Birçok ücretsiz stok fotoğraf sitesinden, size uygun olabilecek görselleri alarak kullanabilirsiniz. Örnek olarak NegativeSpace, Picjumbo veya FancyCrave gibi sitelere göz atabilirsiniz.

6. Haber aboneliği sisteminiz olsun.

Eğer insanların sitenizi yeniden ziyaret etmelerini istiyorsanız ve bu sizin için önemliyse, mutlaka haber aboneliği sistemi kullanın. Böylece yeni yazılarınızdan hemen haberdar olabileceklerdir. WordPress’te bunun için birçok eklenti mevcuttur.

7. Blogunuz ve kendiniz hakkında bir bilgi yazısı yazın.

Sitenize gelen ziyaretçiler sitenizi ve sizi daha yakından tanımak isteyeceklerdir. Bunun için profil eklentileri kullanarak kendinizi tanıtıp sitenizde daha samimi bir hava yaratabilirsiniz. Bunun için Easy Profile Widget en çok kullanılan eklentidir.

8. Mobil dostu WordPress Blog

Artık kullanıcıların neredeyse yarıdan fazlası interneti mobil cihazlar ile kullanıyor. Bu sebeple ziyaretçilerinize çok iyi bir mobil deneyimi yaşatmanız çok önemli. WordPress blogunuzda kullanacağınız temaların mutlaka tam mobil uyumlu olduğunu teyit etmeniz gerekiyor. Eğer temanız mobil uyumlu değilse WPtouch Mobile eklentisi sitenizi mobil cihazlarda uyumlu bir tema ile görüntüler.

9. Hız çok önemlidir!

Özellikle mobil kullanıcılar için hız çok önemlidir. Siteniz eğer 2 saniye içinde yüklenmiyorsa, sitenizi hızlandırmaktan başka çareniz yok. Bunun için WP Super Cache eklentisini kullanmanızı öneririz.

10. Yazılarınızın kolay okunduğundan emin olun!

Çok uzun yazılar yazmamaya, yazı içerisinden mutlaka görsel kullanmaya, eğer mümkünse yazınızı maddeler halinde ayırmaya ve paragrafları kısa tutmaya özen gösterin.

11. Yorumları takip edip ziyaretçilere cevap verin!

Eğer yazılarda ziyaretçileriniz yorum yapıyorlarsa, mutlaka onlara cevap verin. Sadece teşekkür etmiş olsalar bile onlara cevap vermeniz, o ziyaretçinin sitenizin sadık bir okuru olmasını sağlayabilecektir.

12. İçeriğinizi mutlaka paylaşın!

İçeriklerinizi sosyal medya araçları ile mutlaka paylaşın ki, insanlar sitenizde olan bitenlerden haberdar olabilsinler. Bu konuda size zaman kazandırmak için Jetpack‘in Publicize aracını mutlaka kullanmanızı öneririz. Revive Old Post eklentisini kullanarak da birçok eski içeriğinizi tekrar canlandırabilirsiniz. Paylaşımlarınızda etiket (hashtag) kullanmanız onların daha çok kişiye ulaşmasını sağlayacaktır.

13. Yazılarınızı diğer sitelerde de yayınlayın!

Medium gibi diğer sitelerde de içeriklerinizi yayınlamanız, size ekstra ziyaretçiler sağlayabilecektir.

14. Yazılarınızda farklı içerik türleri kullanın.

Yazılarınızda resimler, şemalar, videolar veya ses kayıtları kullanarak içeriğinizi daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Unutmayın, bu tür içerikler ziyaretçiler tarafından daha fazla paylaşılıyor.

15. Güvenli ve güvenilir bir hosting firması ile çalışın!

Blogunuza çok iyi bakıyor ve düzenli olarak içerik giriyorsunuz. Fakat bir anda siteniz yok oluyor. Yedekleriniz de elinizde yok. Ya da siteniz gün içinde sürekli kesiliyor. Bu tür sorunları yaşamamak için mutlaka güvenilir bir hosting firması ile çalışın. Bunun için Google üzerinde özellikle wordpress’te güzel sonuçlar veren hosting firmalarını deneyin. Desteko olarak biz bütün hosting ihtiyaçlarımız için hozzt.com kullanıyoruz ve özellikle WordPress hosting konusunda hozzt.com‘a kefil olabiliriz.

 

Bu 15 maddeye dikkat ederek WordPress blog sitesi açmak ve daha sonrasında büyümesini sağlamak gerçekten çok kolay. Siz de bunlara dikkat ederek başarılı bir wordpress blog açabilirsiniz.

1 Yorum

  1. harika tek kelime ile bayıldım çok teşekürler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir