E-Ticaret Sitesi Açmak İçin Ücretsiz Hazır Yazılımlar

Bugünlerde herkes e-ticaret sitesi açarak internet üzerinden minimum maliyetle ürün satmak derdinde. Aslında bu gayet yerinde bir istek bir çoğu için. Çünkü internet üzerinden satış yapmanın birçok avantajı var. Tabii ki e-ticaret sitesi kurmanın birçok püf noktası da var. Ne ürün satmalı, hangi yollarla satmalı, müşteriye nasıl ulaşmalı, kargo ve banka anlaşmaları nasıl olmalı… Bunlara başka yazılarımızda da değineceğiz. Bu yazımızda ise aslında en temel soruyu cevaplayacağız.

e-ticaret sitesi

E-ticaret sitesi kurarken hangi yazılımları kullanmalıyım?

Bu konuda birçok ücretsiz yazılım önerilebilir. Başlangıçta e-ticaret sitesi yazılımını ücretli olarak almak size gereksiz bir gider kalemi oluşturacaktır. Bu sebeple, bu sorunu ücretsiz birçok yazılımla çözmeniz en uygunudur. Şimdi en uygun e-ticaret sitesi yazılımları veya genel adıyla e-ticaret scripti önerilerine geçelim.

1. Opencart

Opencart şu an dünyada en çok kullanılan e-ticaret yazılımlarından biri. Tamamen ücretsiz ve Türkçe bir e-ticaret yazılımı olması en önemli artısı. Ayrıca internet üzerinde birçok destek sitesi olduğu için, takıldığınız herhangi bir konuda çözüm bulabilmeniz de çok kolay olacaktır. Yönetim paneli gayet detaylı ve tüm ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikte. Sanal pos entegrasyonu gibi işlemler için uygun ücretlerle hazır bileşenler bulabilir ve hemen sitenize ekleyebilirsiniz. Bunlar genellikle 100-200 lira gibi tek seferlik ücretlerdir. Opencart demosunu bu linkte tıklayarak görebilirsiniz. Opencart yazılımını da şu linke tıklayarak indirip kurabilirsiniz.

2. Magento

Magento diğer yazılımlara göre daha sonra ortaya çıkmış bir yazılım. Türkçe dil desteği mevcut ve diğer e-ticaret yazılımlarından farkı tasarımının ve yazılım çatısının daha modern olması. Olumsuz tarafı da diğerlerine göre bir miktar daha yavaş olması. Magento’yu bu linke tıklayarak indirebilirsiniz.

3. PrestaShop

Son yılların en hızlı büyüyen e-ticaret yazılımı belki de PrestaShop. Modern tasarımı ve Türkçe dil desteği ile öne çıkıyor. Türkçe PrestaShop kullanıcısı da çok olduğu için teknik destek sorunlarınıza çözüm bulabilmeniz oldukça kolay. PrestaShop’u bu linke tıklayarak indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

4. ProTicaret

ProTicaret yazılımı bir Türk yazılımı. Bu bakımdan büyük bir artısı var. Fakat olumsuz tarafı, yazılımın çatı dilinin asp/.net olması. Bu da Windows sunucu üzerinde kurulmasını gerektiriyor. Bu sebeple performansta sorunlara sebep olabiliyor. Ayrıca teknik destek ücretli olarak sunulduğu için başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için pek önermiyoruz. ProTicaret’i bu linkte tıklayarak indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

4 yazılım da birçok olumlu ve olumsuz taraflara sahip olduğu için özellikle bunlardan birini seçmemiz mümkün değil. Fakat başlangıç aşamasındaki kullanıcılar için Opencart en kolay başlangıçı sağlayacaktır.

Seçeceğiniz yazılım ne olursa olsun, önemli olan hosting şirketinizin bu yazılımlara destek verip vermediğine emin olmanız. Eğer mevcut bir hosting firmanız varsa, mutlaka hosting firmanız ile iletişime geçip, sunucularında hangi yazılımın en iyi desteklendiğini sormanızı öneririz. Eğer henüz bir hosting şirketi ile çalışmıyorsanız, hosting şirketi seçerken buna dikkat etmenizi öneririz. Bu aşamada hozzt.com, e-ticaret hosting konusunda önerebileceğimiz firmalardandır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir